72 400 800 info@it-mester.dk
Illustration med tastatur og speciel knap med påskrift investeringer i it-løsninger

Investeringer i it-løsninger skal være med til at redde mange små og mellemstore virksomheder – eller i hvert fald fremtidssikre dem og gøre dem mere konkurrencedygtige.

Investeringer i it-løsninger skal være med til at redde mange små og mellemstore virksomheder – eller i hvert fald fremtidssikre dem og gøre dem mere konkurrencedygtige. Og virksomhederne kan passende bruge de seneste års medvind som afsæt til investeringer i fremtiden.

”Mange små og mellemstore virksomheder har lagt finanskrisen bag sig og oplever generelt fremgang. Det er bare vigtigt at bruge den fremgang til også at sikre sig for fremtiden – og fremtiden den er digital. Virksomhederne skal styrke deres digital infrastruktur, der skal sættes penge af til Cloud-løsninger og bedre it-sikkerhed, og så skal markedsføringen flyttes fra trykte medier over på online medier”, siger Lis Bull fra det landsdækkende netværk af it-leverandører, IT-Mester.

Særligt små og mellemstore virksomheder er følsomme over for den øgede konkurrence, der opstår, når de større virksomheder digitaliserer. Hvis ikke de små og mellemstore virksomheder går samme vej, får de det svært om bare få år.

”Det nytter ikke at skubbe tingene foran sig, digitaliseringen er over os, og der skal investeres for ikke at blive kørt bagud af markedet. Så gør plads i budgetterne til efterårets budgetforhandlinger”, siger Lis Bull.

Lis Bull henviser til tal fra den amerikanske analysevirksomhed Gartner Inc., som i en aktuel analyse giver et fingerpeg om, hvilke områder inden for it, der bør prioriteres højest. Gartner har spurgt it-ansvarlige fra hele verden, hvordan de vil prioritere deres it-investeringer.

”Mange virksomheder har forstået behovet for investeringer i løsninger til at sikre virksomhedens data, men der er mange andre områder, hvor der vil blive foretaget store investeringer i fremtiden. Således mener flere end hver tredje af de adspurgte it-chefer i Gartner-analysen, at der er behov for øget investeringer i Business Intelligens, altså i værktøjer til analyse af forbrugermønstre og kundedata. De tal bør inspirere danske virksomhedsledere og it-ansvarlige”, forklarer Lis Bull.

Gartner Inc. har spurgt knapt 3000 it-chefer fra 84 lande, hvordan de vil prioritere deres it-investeringer i fremtiden. Den komplette liste ser således ud.

Fordeling af fremtidige it-investeringer i procent

Lis Bull erkender, at it-området er komplekst, og for små og mellemstore virksomheder kan det være svært at overkue, hvordan digitaliseringen og overgangen til nye it-løsninger skal foregå. Den opgave hjælper IT-Mester gerne med, understreger hun.

Dansk Erhverv og brancheorganisationen IT-Branchen har etableret et digitalt værksted, hvor virksomheder kan få hjælp og konkrete ideer til digitalisering samt få stikord til en overordnet strategi. Derudover hjælper IT-Mester og det landsdækkende netværk af it-leverandører virksomhederne med at gennemføre digitaliseringen. Målet for IT-Mester er, at den lokale it-leverandør ikke ligger længere væk fra kunden end 30 minutters transporttid. Så hjælpen er altid lige i nærheden.

Læs ”Top Strategic Predictions for 2016 and Beyond: The Future Is a Digital Thing” fra Gartner Inc. (Kan downloades gratis – kræver registrering)

Seneste nyt & rådgivning

Modtag vores nyhedsbrev med aktuelle emner inden for it og nyheder fra IT-Mester. Nyhedsbrevet udsendes seks gange om året. 

Du abonnerer nu på vores nyhedsskrivelser. Mange tak for tilliden.