72 400 800 info@it-mester.dk

Tanja Hende, Makom – for IT-Mester

Danmark er et af verdens mest digitaliserede lande, men digitaliseringen gør os sårbare i forhold til IT-sikkerheden.

 

IT-sikkerhed

IT-sikkerhed, hackere, phishing

Passer din virksomhed godt nok på sårbare oplysninger om dine kunder og medarbejdere?

Hackerangreb rammer Danmarks private virksomheder og offentlige instanser i stigende grad. Hackerne går som regel efter personfølsomme oplysninger, som kan misbruges til alt fra afpresning til økonomisk kriminalitet. Og det er ikke kun de store fisk, hackerne går efter – ofte er det mindre virksomheder og privatpersoner, da det er nemmere for hackerne, at skaffe sig digitalt adgang og begå kriminaliteten.

Det er enormt vigtigt, at vedligeholde it-sikkerheden, uanset hvilken størrelse din virksomhed har, for at beskytte virksomheden og kunderne mod cyberkriminalitet. Der er mange eksempler på virksomheder, som får stjålet data om sine kunder, og tillidsbarometeret hos forbrugerne er dalende, viser en undersøgelse fra KPMG.

Etiske hackere

Frygten for hacking skaber således en enorm vifte af IT-virksomheder, som har ‘etiske hackere’ til at spore sikkerhedsfejl og uopdagede ‘huller’ i systemerne, og dermed har mulighed for at reducere skaderne eller angreb fra kriminelle hackere – og det kan man ligeså godt udnytte til at forbedre sikkerheden!

Forsvarsstrategi

Har din virksomhed en forsvarsstrategi, hvis du bliver angrebet? Det handler jo ikke udelukkende om angreb, hvor vigtige og følsomme data bliver stjålet – det kan ligeså godt være cyberspionage, hvor kriminelle hackere overvåger virksomhedens træk i forhold til industrispionage. Ofte bliver disse angreb først opdaget når it-sikkerhedseksperter gennemgår it-sikkerheden i virksomhedens it-systemer.

I takt med digitaliseringen bliver der i stigende grad krævet af kunder i et samarbejde med virksomheder, at der bliver foretaget sikkerhedskontrol og forsvarsstrategier i forhold til IT-sikkerhed.
En IT-Mester fra IT-Mester sammenslutningen blev f.eks. hyret til et sikkerhedstjek på en af Danmarks havne, da en stor amerikansk samarbejdspartner skulle benytte havnen, og i den forbindelse krævede et overblik over IT-sikkerheden, og dermed også skærpede IT-sikkerheds foranstaltninger.
IT-Mesteren gennemgik havnens IT-sikkerhed og også havnens fysiske sikkerhed, da de to ting mange gange hænger sammen.

Phishing

Som hovedregel skaffer hackerne sig adgang via medarbejderne i virksomheden, ved at sende falske mails, hvor brugerne bliver snydt for deres oplysninger, som f.eks. login oplysninger til mail, intranet, sociale medier, bank/konto oplysninger m.m.
Hackere sender dig en troværdig e-mail med et link til en hjemmeside som du kender, hvor du skal indtaste dine login oplysninger, men det er en falsk side (en kopi af den rigtige) som ligner den rigtige side 100%, hvor du nu indtaster dine oplysninger. Herved har hackerne fået dine login oplysninger og du bliver sendt videre til den rigtige side, så du ikke aner uråd. På den måde når hackerne at komme langt ind i kernen af virksomhedens følsomme data, trods login krav, og virksomheden kan derved miste værdifuldt data, et stort økonomisk tab m.m.

Skru op for it-sikkerheden

Af samme årsager burde virksomhederne i Danmark skrue op for it-sikkerheden. Den digitale infrastruktur er vigtig for Danmark – ligesom det er, at digitalisere arbejdsgange.
Hos IT-Mester sammenslutningen har man stor fokus på problemet, for det er noget, vi alle kommer til at opleve i stigende grad i fremtiden.

Kontakt din nærmeste IT-Mester for at få tjekket og opdateret it-sikkerheden mod it-kriminalitet.

 

Faktaboks:

IT-Mester er en sammenslutning af 42 lokale IT-servicevirksomheder, som dækker det meste af landet.
IT-Mester selskaberne hjælper med rådgivning, drift og vedligehold af alt fra hosting og serverinstallation til support af software og opsætning af mailkonti.

Seneste nyt & rådgivning

Modtag vores nyhedsbrev med aktuelle emner inden for it og nyheder fra IT-Mester. Nyhedsbrevet udsendes seks gange om året. 

Du abonnerer nu på vores nyhedsskrivelser. Mange tak for tilliden.