72 400 800 info@it-mester.dk

Cloud computing sikrer fleksibel udnyttelse af it

Cloud computing giver fleksibilitet via internettet

Cloud computing sikrer fleksibel adgang og enkel administration af it-systemer, som er flyttet fra virksomhedens servere ud på internettets datacentre. Det, som lidt kryptisk kaldes ’skyen’. Ved at opbevare og administrere it-systemer via fælles datacentre kan virksomheden køre programmer og afvikle projekter fra adresser overalt i verden.

Cloud computing omfatter levering af software, service og tjenesteydelser via internettet som man kender det fra eksempelvis Facebook eller webmail, såsom Hotmail, samt økonomisystemer (ERP) eller salgssystemer (CRM). Disse systemer er ikke installeret som programmer på computeren, men kører fra servere på nettet.

Udover fleksibel adgang giver cloud computing ofte en mere simpel eller billigere betalingsmodel, hvor man betaler pr. måned eller anden form for løbende abonnement med faste priser. Samtidig er det muligt at skalere aftalen, så kapacitet og behov følges ad. Virksomheden undgår dermed pludseligt at skulle investere i kostbart udstyr eller nye it-systemer.

 

En anden måde at administrere it

Cloud computing handler om mere end at flytte alle it-systemer og alle it-opgaver ud af virksomheden til en ekstern leverandør. Det handler lige så meget om, at nogle opgaver og systemer med fordel kan drives på en anden måde et andet sted. Andre systemer kan med fordel bevares i virksomheden.

Cloud computing giver mindre virksomheder mulighed for at drage nytte af it-løsninger, som normalt er forbeholdt meget store, internationale virksomheder. Men hvor starter man?

 

Mulighederne inden for cloud computing er talrige

Mulighederne er talrige, og IT-Mester rådgiver gerne om valg af cloud computing, eventuelt baseret på en forudgående analyse af behov og ambitioner. Vi er optaget af at vælge it-løsninger, der er bedst for din virksomhed. Kontakt din lokale IT-Mester eller ring på 72 400 800 eller mail info@it-mester.dk.

 

Seneste nyt & rådgivning

Modtag vores nyhedsbrev med aktuelle emner inden for it og nyheder fra IT-Mester. Nyhedsbrevet udsendes seks gange om året. 

Du abonnerer nu på vores nyhedsskrivelser. Mange tak for tilliden.