72 400 800 info@it-mester.dk
Illustration med tastatur og speciel knap

Digitaliseringen er i fuld gang. Men er din virksomhed nået langt nok?

Er digitaliseringen ført ud i livet – eller er din virksomhed stoppet ved indførelsen af e-mail og online økonomistyring?

”Små og mellemstore virksomheder og organisationer står over for mange konkrete, digitale tiltag. Er sælgerne online overalt,  eller slæber de stadig rundt på trykte kataloger og prislister? Er brugermanualerne skiftet ud med virale indslag på web-tv, og hvordan bruger I bedst QR-koder, så kunderne kan tjekke produkter på mobilen? Det er ikke kun i bogholderiet, der er fordele ved online systemer, også i produktionen, salgsafdelingen og marketing er der gevinst ved at digitalisere”, siger Lis Bull fra det landsdækkende netværk af it-leverandører, IT-Mester.

Nye tal viser, at der er penge at tjene ved at tænke digitale løsninger ind i hverdagen. Det betaler sig. Ifølge EU kan danske virksomheder og hele det danske samfund opnå en gevinst på 79,4 milliarder kroner ved at omlægge digitalt. Kortere arbejdsprocesser, bedre overblik og mere effektiv produktion frigør rigtig mange ressourcer i den enkelte virksomhed.

IT-Mester har mange konkrete forslag til, hvor og hvordan virksomhederne kan digitalisere. Produktionen kan styres og optimeres gennem softwareløsninger, kommunikationen kan styrkes gennem online kampagner, web-tv og webshops, og i kundeservice kan kunderne chatte online og få hurtig hjælp.

Det er en omfattende proces at digitalisere virksomheden, men det betaler sig, understreger Lis Bull. Tal fra revisions- og konsulentvirksomheden PwC bekræfter vigtigheden af digitalisering. En undersøgelse blandt 400 erhvervspersoner viser, at mange små og mellemstore virksomheder oplever vækst efter at have investeret i digitalisering. De tjener med andre ord penge på omlægning af hverdagen.

Af de adspurgte erhvervspersoner i PwC’s undersøgelse svarer størstedelen, at det i ”høj” eller ”meget høj” grad har bidraget til virksomhedens omsætningsvækst, at de har investeret i digitalisering.

”Det er et dilemma, at virksomhederne kan opnå så store besparelser og øget indtægt – og så stadig tøver. Hver tredje virksomhed har kun digitaliseret deres kommunikation ved brug af e-mail og deres økonomistyring gennem brug af online regnskabs- og økonomisystemer. Vi skal have flere virksomheder til at tro på betydningen af digitalisering, og der er mange indsatsområder at tage fat på”, siger Lis Bull.

”I en presset hverdag kan det være uoverskueligt at skulle tænke i digitale strategier, men jeg er overbevist om, at netop digitalisering er med til at sikre overlevelse i mange små og mellemstore virksomheder”.

Dansk Erhverv og brancheorganisationen IT-Branchen har etableret et digitalt værksted, hvor virksomheder kan få hjælp og konkrete ideer til digitalisering samt få stikord til en overordnet strategi. Derudover hjælper IT-Mester og det landsdækkende netværk af it-leverandører virksomhederne med at gennemføre digitaliseringen.

Seneste nyt & rådgivning

Modtag vores nyhedsbrev med aktuelle emner inden for it og nyheder fra IT-Mester. Nyhedsbrevet udsendes seks gange om året. 

Du abonnerer nu på vores nyhedsskrivelser. Mange tak for tilliden.